Telefongyár - Képtár - Találkozók
Telefongyár
1990. október 26.
Az első találkozó napja. Na és persze a nevezetes taxisblokád első napja is egyben.
Ezért aztán az elhívott társaság egy része tudott csak megjelenni. A kényszerűen távolmaradottak miatt pár napra rá egy pót-találkozót is tartottunk.
1990-re már több barátunk hagyta el a gyárat. Azért, hogy a vállalattal mégse szakadjon meg teljesen a  kapcsolatuk, hirdettük meg a találkozót. Ez volt az utolsó olyan találkozó, amelyet a Telefongyárban tarthattunk meg. A szociális épület 204-205-206-os termei többé nem láthattak ilyen összetételű társaságot.

1994.
Sajnálatos módon az ezévben tartott találkozóról idáig nem kerültek elő fényképek. A találkozót - a következőhöz hasonlóan - a rákosfalva parkban tartottuk. Igyekeztünk a további alkalmakkor is legalább a kerületben maradni. A helyszínek kiválasztásakor fontos volt, hogy - mivel belépő díjat egy esetben sem kértünk - a helyiséget igyenesen tudjuk megkapni.

1998.
Ismételten a rákosfalva parki MSZP helyiségben tudtunk összejönni, ezúttal is egészen szép számban.

2000.
A soron következő két találkozónak már a zuglói Civil ház adott otthont. A résztvevői kör kezdett kibővülni. Más korosztályok is már meg-meg jelentek a résztvevők között. Már megjelent a digitális fényképezőgép, ami megkönnyítette az archíválást.

2004.
Egy jól "dokumentált" találkozó. A korábbiakhoz képest egyre nagyobb képanyag maradt fenn az utókornak erről a találkozóról. Erről Ekker Dezső, Szilárd Zoltán, és Bolevácz László gondoskodott.

És egy adalék: a jelen weblap elődjét ennek a találkozónak a beharangozójaként hoztuk létre.2010. október 14.

A
z Aranyhal Vendéglőben tartottak  találkozót a Műszerellenőrzési Osztály (műszerszoba) egykori dolgozói. Mihócza István, Váradi Péter, Futó Judit, Balogh Pálné (Kati), Lovas Sándor és felesége, Demjén Miklós, Huszár Róbert, Haraszti Gabriella, Simon István, és Sperling Károly vett részt az összejövetelen. A képriportot Sperling Károlytól kaptuk.


2011. március 11.

7 évet kellett várni, de megérte... Pár hónapos előkészület után - a találkozók történetében második alkalommal - a Hungária körúti helyszínen tartottuk meg az eddigi legnagyobb szabású találkozót. Fiatalabbak és idősebbek, beosztottak és vezetők, körülbelül 300 résztvevő volt jelen. Külön öröm volt, hogy ezúttal vidéki gyáregységből is képviseltették magukat. A nagykátai örökifjak is szép számmal érkeztek.

A találkozón igazán sok fénykép készült. Az alábbiakat Ekker Dezső, Madarász János, Pritz László, Sperling Károly, Váradi Péter és Surányi Ferenc készítette.
Az első találkozóra 1990-ben került sor. Akkor vált hagyománnyá a diavetítés ( ekkor még valóban diavetítés volt, hiszen két körtár és a GAF vetítő segített ), a zenei talpalávaló anyaga Kocsis Zoli archívumából került kazettára. Ekkor lett utoljára összeszerelve a kb. 300 izzóból álló fényfal ( ez több rendezvényen is működött a 80-as években ). Kizzy mama ( Szommer Erzsi ) akkor a forgalmi akadályok miatt nem tudott eljönni ( írásban mentette ki magát ), a következő találkozót pedig már nem élhette meg.

A következő találkozóra több évet kellett várni. Ez már a SIEMENS regnálása alatt történt, s helyszíne ezért kényszerűen a rákosfalva parki MSZP-helyiség volt.

A harmadik találkozót is ugyanitt rendeztünk, de ez már némi technikai áttörést hozott. A zene már a számítógép és az mp3 jegyeit viselte, a vetítésben is már megjelent a projektor. Ami pedig különösen jó húzásnak sikeredett; az azóta elhunyt Gibárszki Bandi hathatós közreműködésével a sörcsapoló berendezés üzembe helyezése egy hordócskával. Ekkor találkoztunk utoljára Egri Jenővel ( Lapát ), aki nem egész egy év múlva eltávozott közülünk.

Az következő két találkozót a Zuglói Civilházban sikerült megtartanunk. Ekkorra már egyre szélesebb körből érkeztek régi kollegák. Ezeket a bulikat - az előzőektől eltérően - már csak egy kislétszámú csapat hozta össze. A 2000-es találkozón először - és sajnos utoljára - vett részt Rugóláb, azaz Tollner Feri.

Aztán egy igazán hatalmas szünet következett. 2004-et követően 2011-ig kellett várni az - idáig utolsó - találkozóra.

A SIEMENS kérésünkre helyet adott a találkozónak. A hatemeletes épület földszintjén ( az egykori gépes műhelyek helyén kialakított étkező ) adott otthont az eddigi legnagyobb találkozónak. Becsléseink szerint / pontos adataink a "jelenléti ív" trehány kitöltése miatt / 300-an lehettünk.

Az idő múlásával egyre csökken az esélye annak, hogy további találkozókra ( legalábbis a 2011-eshez hasonlóra ) sort kerítsünk. Talán nem is baj, mert az utolsót már nehéz lenne felülmúlni. ( Vagy mégsem ? )