Telefongyár - Képtár - Kötődés
Telefongyár
KUWAIT 1982-1985

Ahogyan azt már a régi - és a jelen oldalon is említettük, említjük:

A Telefongyár életének érdekes momentumai voltak a kuwaiti projektek, melyek 1982-ben indultak. Ebben az évben nyert meg a közel-keleti országban a Budavox két kábelhálózati tendert, a C58-at és a C-69-et.  A szerelésre a telefongyári dolgozók közül is jelentkezőket vártak. A sivatagi munka igen nehéznek ígérkezett, a "kalandvágy" és a kiemelt bérezés azonban többeket csábított a csapatba. E sorok szerény gépelője is a jelentkezők között volt, de a többiektől eltérően hamar leszakadt a társaságtól. A többiek szorgalmasan elvégezték a szükséges tanfolyamokat, s készen álltak az indulásra.

1982 és 1983 a felmérés, technológia kidolgozás és projekt előkészítés, míg 1984 és 1985 a kivitelezés évei voltak (kábelhálózat építése, kábelek kötése, amelyből szabadalom is lett! - ez a szabadalmakat taglaló részen megtalálható ).

A kinti munka kaladokat, érdekes és veszélyes helyzeteket tartogatott a bátor résztvevőknek.
Szerencsére valamennyien napbarnítottan, és épségben tértek a projetet követőleg haza.

A Budavox további tendereket is nyert Kuwaitban és 1986-tól is folyt munka a Perzsa-öböl menti kis országban.

A sivatagi munka néhány emlékképét láthatják itt, Köcski István és Pál Imre jóvoltából.


A képen Pál Imre és az arab kollegák láthatóak. Imre mellett az alvállalkozó, a Mudhyan & Abdul Majid mérnöke áll, a többiek a kuwaiti minisztérium dolgozói illetve főnökei ( burnuszban ).

Kuwaiti életképek: