Telefongyár - Gyártörténet - Magnetofonok
Telefongyár
ORVOSI CÉLÚ VILLAMOS KÉSZÜLÉKEK

Villamozó készülékek (1910)14672: Villamozó készülék.
Fogóval ellátott  hordozható diófaszekrényben, kihúzható csillapító hengerrel, primer és szekunder áramra, elemmel, 7 cm hosszú csévével, 2 db vezetőzsinórral, 2 db reofortartóval, 2 db kézi-hüvelyreoforral és 2 db vezetőzsinórral.
14685: Gömb-reofor


14676: dr.Spamer féle villamozó készülék.
Hordozható csinos mahagóni szekrényben, primer és szekunder áramra átkapcsolóval, csillapító hengerrel, egy Spamer-elemmel és a következő tartozékokkal: 2 db reofortartó fogantyú, 2 db kézi-hüvelyreofor, 1 db gömb-reofor, 1 db ecset-reofor, 2 db gomba-reofor, 2 db vezetőzsinór, 2 db tartalék horganyrúd.


14678: dr.Spamer féle villamozó készülék.
A 14676 sorszámú nagyobb változata, két Spamer-elemmel.


14661: Villamozó készülék.
Fényezett diófa alaplapon, kihúzható csillapító hengerrel, 2 db kézi-hüvelyreoforral és 2 selyem vezetőzsinórral, 6 cm hosszú csévével.


14609: Du-Bois-Reymond féle szánkóalakú villamozó készülék.
Fényezett diófa alaplapon, kihúzható szekundertekerccsel , primer- és szekunderáramra, 9 cm hosszú csévével és a következő tartozékokkal: 2 db reofor-tartó, 2 db vezetőzsinór, 1 db gömb-reofor, 1 db fémecset-reofor, 1 db lapreofor és 2 db kézi-hüvelyreofor."Medix" röntgenkészülék (1933)

A készülékben, a képen is látható, a röntgentranszormátor a röntgencsővel egy közös búrában van összeépítve. Ez a röntgenkészülék üzem közben minden veszély nélkül, bárhol érinthető és a röntgensugarak irányítva csak arra a területre vetődnek, amelyre éppen szükség van.

"Telix" röntgenkészülék
A "Medix" készülékhez azonos elvek alapján épült röntgenkészülék, melynek teljesítménye az előbbinél nagyobb és alkalmas arra, hogy több órán keresztül megszakítás nélkül üzemben tarthassuk. Tüdőgondozó intézetek, egészségházak, mozgó laboratóriumok ideális röntgenkészüléke."Ordix" röntgenkészülék
Fokozottabb igényeket kielégítő, nagyobb, nagyforgalmú gyógyintézetek laboratóriumának készüléke e félhullámú röntgenkészülék. Univerzális, dönthető vizsgálóállvánnyal van kombinálva, amelynek segítségével a betegek álló vagy fekvő helyzetben vizsgálhatók.

"Kostix" röntgenkészülék
4 ventilcsöves, nagyteljesítményű röntgenkészülék, mely segítségével rendkívül rövid idő alatt állandó mozgásban levő szervekről, így a szívről és a tüdőről kifogástalan röntgenképet lehet készíteni. A felvételek elkészítéséhez szükséges adatok beállítása egyszerűen történhet. A nagy teljesítmény ellenére a készülék lényeges részét alkotó röntgencsövet káros túlterhelés nem éri. A készülék automatizmussal is fel van szerelve.
"Titanos" röntgenkészülék
Háromfázisú nagy röntgenkészülék. A legnehezebb röntgenfelvételek nagy üzembiztonsággal és könnyedséggel végezhetőek el tökéletesen."Therapix" röntgenkészülék
A röntgenkészülékek másik nagy csoportját a therápiás készülékek alkotják. Ezek felületi, vagy mélytherápiára, azaz a test belsejében levő kóros folyamatok befolyásolására és gyógyítására jól használhatóak. E készülékek különösen a különböző rákbetegségek és a rosszindulatú daganatok gyógyítása terén játszanak rendkívül fontos szerepet. Az igen nagy elektromos feszültség ( 200.000 - 800.000 V ) ellenére teljesen feszültség- és sugárvédett kivitelben készül. A therápiás besugárzások a legpontosabb dózisadagolással végezhetők el."Ultra-z" vizsgáló szerkezet
A diagnosztikai röntgenkészülékekhez a legkülönfélébb vizsgáló szerkezeteket használják. E vizsgáló szerkezetek célja, hogy a beteg vizsgálatát minden helyzetben lehetővé tudják tenni. Vannak univerzális vizsgáló szerkezetek, speciális koponyafelvételi szerkezetek, célzott felvételi szerkezetek ( főképp gyomor- és bélvizsgálatokhoz ), urológiai és ginekológiai vizsgáló szerkezetek.Dönthető átvilágító állványFogászati röntgenkészülék ( 1934 )
(reklám)

Átvilágító röntgenkészülék

 

HALLÁSJAVÍTÓ KÉSZÜLÉK
Tranzisztoros készülék, mikrofonnal és telefon lehallgatóval, miniatűr fülhallgatóval.
A készülék áramforrása 2 db 60 mA órás gombcella, dobozból kiemelkedő hangerő szabályzó gombbal.